All News
10 Ocak 2022 ( 16 izlenme )
Reklamlar

Ses Kısıklığına Çare Olan Baharat Kebabe Otu

Kebabe (Kebabiye) Bitkisi Nedir?

Kebabiye bitkisi ya da hindistan eriği olarak da bilinen bu şifalı bitki sabit yağ ve uçucu içeriyor. Kilo kaybetmeden solunum yolu hastalıkları, ses kısıklığı hatta ağız kokusu gibi birçok problemin giderilmesi için kullanılır.
Özellikle de kebabiye bitkisi ses kısıklığı için önerilmektedir. Karabibere benzer. İlaç olarak kullanmanın yanı sıra baharat olarak da kullanabilirsiniz.
Siyasetçiler, şarkıcılar ve öğretmenler tarafından kullanımı yaygındır.
Hindistan ve Endonezya’da yetiştirilir.

Kebabe Ne İçin Kullanılabilir?
İştah açmak,
Karaciğeri temizlemek,
Böbrekteki kum ve taşları eritmek,
Prostatın büyümesini engellemek,
Solunum yolu rahatsızlıklarını gidermek,
Ağız kokusunu gidermek,
Ses kısıklığını gidermek,
Bel soğukluğunu tedavi etmek,
İdrar yolu enfeksiyonunu tedavi etmek,
Diş etlerini ve dişi kuvvetlendirmek,
Ağızda oluşan yaraları iyileştirmek,
Sindirimi kolaylaştırmak ve
Kilo vermek için kullanılır.

Kebabe Bitkisi Nasıl Kullanılır?
Kebabe bitkisinin meyvelerini kurutup toz haline getirdikten sonra dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Çiğnenirse ses kısıklıklarını giderir. Çayını da tüketebilirsiniz. Ezildikten sonra bal ile karıştırılıp tüketilir.
Kebabe Çayı Nasıl Yapılır?
5 g kebabe bitkisini, 1 su bardağı su içerisinde 4 dakika boyunca kaynatın ve ardından 1 dakika demlenmesi için bekletin. Gün boyu en fazla 2 fincan tüketilebilir.

UYARI
Fazlası kullanıldığı takdirde yan etkilerinin oluşabileceğini unutmamalısınız. Eğer fazla dozda kullanırsanız karaciğerinizi ve diğer organlarınızı olumsuz yönde etkileyebilir.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

AKP'den istifa eden Rasim Arı'dan AKP'lilere zehir zemberek sözler: Benimle birlikte başlayanlar... Yılmaz Özdil’den çok konuşulacak 2019 seçim analizi: Sandıktan ne çıkar? CHP lideri Köksal'ın DEM partisine ilişkin açıklamalarına karşı çıkan CHP, "Bütün cemaatlerimizin kapıları herkese açık" dedi. Ekrem İmamoğlu: 'Hak yemedim, yemem. Ama hakkımı da yedirmem'