All News
11 Ocak 2022 ( 30 izlenme )
Reklamlar

Koronaya Yakalanan ve Entübe Edilen Kadir Topbaş'tan Kötü Haber

Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın koronaya yakalandığı ve entübe edildiği açıklanmıştı. Kısa süre önce babasıyla ilgili açıklama yapan oğlu Topbaş'ın son durumunu duyurmuştu.

Kadir Topbaş'ın son sağlık durumuyla ilgili az önce doktorlarının yaptığı açıklama moralleri bozdu. Entübe edilen Kadir Topbaş'dan üzücü haber geldi.




Sağlık durumu ciddiyetini koruyan ve yoğun bakım ünitesinde entübe durumu devam eden Kadir Topbaş'ın sağlık durumunda beklenmedik bir gelişme daha yaşandı.

16 Kasım’dan itibaren corona virüsü tedavisi gören eski İBB Başkanı Kadir Topbaş, 4 Aralık’ta yoğun bakıma alınmıştı.

Durumunun ağırlaşması üzerine Toğbaş entübe edilmişti. Sağlık durumu ciddiyetini koruyan Kadir Topbaş'ın diyalize bağlandığı öğrenildi.

KADİR TOPBAŞ KİMDİR? 08 Ocak 1945 tarihinde Artvin ilinin Yusufeli ilçesi’nde doğan Kadir Topbaş, henüz üç aylık iken babasının yanına İstanbul’a geldi. Aynı yıllarda birlikte devam ettiği üniversitelerden; 1972 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden 1974 yılında da Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu.



Bir süre serbest mimar olarak çalıştı. Kültür Bakanlığı İstanbul 1 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma ve Anıtlar Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. Kırk yılı aşkın siyasi hayatında; 19941998 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanlığını yaptı. Danışmanlığı süresince, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olan saray, kasır ve tarihî eserlerin restorasyon çalışmalarına katkı sağladı 1997 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sanat Tarihi Anabilim Dalı’nda “Hidiv Kasrı ve Boğaziçi Sivil Mimarisindeki Yeri” başlıklı tezi ile doktora yaptı. 1999 yılında Fazilet Partisi’nden Beyoğlu Belediye Başkanlığı’na seçildi ve Beyoğlu’nda kapsamlı bir dönüşümü hedefleyen Güzel Beyoğlu Projesi’ni geliştirerek uygulamaya koydu. Mimari projesini kendisinin çizdiği Kentsel Dönüşüm ve Sosyal Rehabilitasyon çalışmaları kapsamında Kasımpaşa’daki Kapalı Spor Salonu Kompleksi, Eğitim ve Sosyal Tesisleri’ni hizmete aldı. 2004 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi’nden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçildi. Aynı yıl Marmara Belediyeler Birliği Meclisi tarafından Birlik Başkanı olarak seçildi ve bu görevini 2009 yılına kadar yürüttü. 2004 yılında Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler, Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLGMEWA) Başkanı ve Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) Başkan Yardımcısı olarak seçildi ve bu görevlerini 2007 yılına kadar sürdürdü. UCLG MEWA’yı yeniden yapılandırarak kurumsal kapasitesini güçlendirdi. 2007 yılında Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı’na (UCLG) EŞ Başkan seçildi ve bu görevini 2010 yılına kadar yürüttü. 2009 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak tekrar seçilerek İstanbul tarihinde üst üste seçim kazanan ilk büyükşehir belediye başkanı oldu.

1999 yılında Fazilet Partisi’nden Beyoğlu Belediye Başkanlığı’na seçildi ve Beyoğlu’nda kapsamlı bir dönüşümü hedefleyen Güzel Beyoğlu Projesi’ni geliştirerek uygulamaya koydu. Mimari projesini kendisinin çizdiği Kentsel Dönüşüm ve Sosyal Rehabilitasyon çalışmaları kapsamında Kasımpaşa’daki Kapalı Spor Salonu Kompleksi, Eğitim ve Sosyal Tesisleri’ni hizmete aldı. 2004 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi’nden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçildi. Aynı yıl Marmara Belediyeler Birliği Meclisi tarafından Birlik Başkanı olarak seçildi ve bu görevini 2009 yılına kadar yürüttü. 2004 yılında Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler, Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLGMEWA) Başkanı ve Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) Başkan Yardımcısı olarak seçildi ve bu görevlerini 2007 yılına kadar sürdürdü. UCLG MEWA’yı yeniden yapılandırarak kurumsal kapasitesini güçlendirdi. 2007 yılında Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı’na (UCLG) EŞ Başkan seçildi ve bu görevini 2010 yılına kadar yürüttü. 2009 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak tekrar seçilerek İstanbul tarihinde üst üste seçim kazanan ilk büyükşehir belediye başkanı oldu. 2009 yılında Türkiye Belediyeler Birliği’ne Başkan seçildi. 2010 yılında Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı’na (UCLG) Başkan seçilerek Türk yerel yönetim tarihinde bir ilki gerçekleştirdi. 2011 yılında Birleşmiş Milletler Yerel Yönetimler Danışma Komitesi’ne (UNACLA) Başkan seçildi. UNACLA’nın etkinliğinin artırılmasına yönelik önemli girişimlerde bulundu. 2011 yılında Asya Belediye Başkanları Forumu’na (AMF) Başkan seçildi ve bu görevini 2013 yılına kadar devam ettirdi. 2012 yılında Pakistan Lahore Devlet Üniversitesi tarafından Fahri Doktora ünvanı verildi. 2013 yılında Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği tarafından davet edilen, 20152030 yılları arası Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini Belirleme Çalışmalarını hazırlayan 26 üst düzey seçkin panelistler arasında yer aldı. Uluslararası düzeyde yapmış olduğu başarılı çalışmalar dolayısıyla 2011 yılında Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Fahri Büyükelçi Onur Ödülü ile taltif edildi. 2013 yılında Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı’na (UCLG) yeniden Başkan seçildi. Teşkilatın üye sayısının artırılması, kurumsal kapasitesinin geliştirilmesi ve temsil kabiliyetinin güçlendirilmesine yönelik olarak küresel düzeyde yoğun ve kapsamlı çalışmalar yaptı.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Muharrem İnce’ye kızmışlardı... Metin Temel’in apoletlerini onlar söktüler Bakan Şimşek sinyali vermişti! Hazine'den kira geliri için konutlara sıkı takip başladı Gülerce: Mazbata, seçim yenilenmeden Yıldırım'a verilebilir Ankara’da yeni seçim tarihleri konuşulmaya başlandı